Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Suomen Cup 2021

SUOMEN CUP OTTELUJÄRJESTELYT 21-22

YLEISTÄ SÄÄNNÖISTÄ

– kasvo-, kaulasuojus- ja hammassuojasäännöt on huomioitava tarkasti (kilp. säännöt)

– jokaisella pelaajalla on oltava voimassa oleva vakuutus ja pelipassi.
– Sopimuspelaajien osalta myös pelaajasiirrot (edustusoikeus) on oltava kunnossa.
– Jos joukkueessa on koeajalla pelaajia, saavat he pelata ilman tehtyä pelaajasiirtoa.

Koeaikapelaajiksi hyväksytään vain ne pelaajat, jotka AIDOSTI hakevat pelipaikkaa ko. joukkueesta. Koeaikapelaajiksi ei hyväksytä pelaajia, jotka etsivät pelipaikkaa muualta (Esim. ulkomaat), eikä myöskään pelaajia, jotka etsivät pelipaikkaa korkeammalta sarjatasolta (esim. Liiga). Tämä on nyt syytä tiedostaa, muutoin ensi kaudella pelataan vain sopimuspelaajilla.
– pelaajaliikennesiirtoja EI TEHDÄ liiton järjestelmässä Suomen Cupin otteluissa

– pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa Suomen Cupissa. Täten esim. pelaajaliikennesopimuksen puitteissa tai koeajalla ei voi edustaa muita seuroja.
– Liigan ja Mestiksen kokoonpanosääntöjä noudatetaan sovelletusti. Ottelua kohti saa olla enintään 5 kpl 2003- syntyneitä ja vanhempia, 2004- ja myöhemmin syntyneitä saa olla rajattomasti.

                      – nuuskan ja muiden tupakkatuotteiden käyttö jäähalleissa on kielletty

OTTELUJÄRJESTELYT

                      – lämmittelyaika normaali 20 min, alkaa 40 min ennen ottelun alkamisaikaa

– avauskentälliset esitellään pelaaja kerrallaan

– kotijoukkue kuvaa ottelun (PAKOLLISTA), ne striimataan älykamerajärjestelmällä mikäli se on jo käytössä elokuussa

– ensimmäisellä kierroksella ottelut vihelletään 2-tuomarin systeemillä (kaikki II div joukkueita), toisessa vaiheessa 3-tuomarin järjestelmällä (Suomi-sarja joukkueet mukaan), ja Mestisjoukkueiden tullessa mukaan 4-tuomarin järjestelmällä loppuun saakka. Liitto laskuttaa et-kulut keskitetysti Cupin välierien jälkeen.

PELIEN PELAAMISTAPA

Lohkossa pelattaessa ottelut pelataan 3 x 20 min ja ottelun ollessa tasan, pelataan max. 5 min jatkoaika ja tarvittaessa VL-kilpailu normaalin sarjapelaamisen tapaan. HUOM! VL-kilpailut pelataan viidellä laukojaparilla aiemman kolmen parin sijaan. Tätä käytetään siten Suomen Cupissakin.

Ottelupareissa pelataan kilpailusääntöjen § 6.15. mukaan eli 3 x 20 min ilman jatkoaikaa tai VL-kilpailua. Täten osaottelut voivat päättyä myös tasan eli jatkoaikoja ei pelata. Jos otteluparin pisteet ovat tasan toisen osaottelun jälkeen, pelataan toisen osaottelun jälkeen 20 min pituinen otteluparin ratkaiseva jatkoeräpeli. Se pelataan kokonaisuudessaan eli ei ole äkkikuolemaperiaatteella. Jos jatkoeräpeli päättyy tasan, ratkaistaan voittaja VL-kilpailulla.


KURINPITO JA PELIKIELLOT

Kilpailusääntöjen mukaisesti Suomen Cup on virallinen sarja siinä missä II-div., Suomi-sarja tai Mestis. Täten pelikiellot kärsitään heti seuraavissa otteluissa, oli se Cupissa tai sarjassa. Jos viime kaudelta on pelikieltoa, sen kärsiminen tapahtuu Cupissa, paitsi jos pelaaja ei enää edusta ko. joukkuetta pelikieltonsä ”kärsimisen” jälkeen, sitten pelaaja kärsii pelikiellon siellä missä aloittaa sarjapelaamisen. Samoin käyttäytymisrangaistusten kertymä on voimassa eikä nollaannu seuraavaan sarjaan. Eli kympit jäävät sarjaan voimaan. Ja jos tili ehtii täyttyä, kärsitään pelikielto seuraavassa pelissä, oli se Cupia tai muuta sarjaa.

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO

Pirkka Antila

kilpailupäällikkö